Trafikuheld gik ud over samsyn og udholdenhed

Træning af syn og balance

Per kørte galt i sin bil i dec-2014, og trafikuheldet var så voldsomt, at det nær havde kostet Per livet. Han fik et multitraume - det gik bl.a. ud over hans hoved og begge ben blev skadet, så det endte med, at kan mistede det ene ben.

Per fik efter ulykken problemer med sit syn og samsyn, hvilket har været meget begrænsende for, hvor mange aktiviteter han har kunne deltage i.

Det er Pers oplevelse, at man i sundhedsverdenen ikke har haft det samme fokus og indsigt i problemstillingerne omkring den indvirkning, skaden har haft på hans hjerne, - på samme måde som man har haft på den øvrige del af kroppen. 

Klinik for Syn og Udvikling blev allerede i 2015 involveret i sagen og har siden bistået og vejledt Per på området omkring syn og balance. Der er arbejdet med bl.a balance, samsyn, reaktionstid og hukommelse, hvilket har bidraget til, at Per nu er i stand til at bruge sig syn meget mere effektivt.

Status er her i sommeren 2020, at træningen af syn og balance har øget Pers generelle udholdenhed betragteligt. Der har bl.a. været overskud til, at Per kunne besøge sin søn i udlandet, hvor denne spiller professionel fodbold.

Familien kan også berette om, at Per har gjort store fremskridt, takket været hans meget målrettede og ihærdige genoptræning af fysik, gangfunktion, syn og balance – hvilket har givet ham meget mere overskud.